Pages

Muqaddimah

Assalamualaikum dan selamat datang ke blog areMaL. Blog ini adalah merupakan blog sendirian berhad. Segala yang tercatat dalam blog ini adalah hak pemilik blog kecuali diberitahu. Jika terdapat kesalahan fakta, kesalahfahaman isu atau yang berkaitan dengannya sila hubungi terus blogmaster :D

Perjalanan ini akan terhenti sekejap di lampu isyarat, dan akan diteruskan apabila lampunya bertukar HIJAU. Bersabarlah sekejap menunggu warna HIJAU itu, sementara warna MERAH dan KUNING silih berganti. Tapi ingat enjin jangan dimatikan!" TGNA

Jika Allah swt tidak menolongmu apa-apa yang kamu hendak, Nescaya tidak mungkin makhluk dapat menolongmu,Jika Dia tidak menunjukkanmu pada setiap jalan, Nescaya sesatlahmu sekalipun pakar yang menunjukkannya.
www.flickr.com
areMaL's items Go to areMaL's photostream

14 September 2008

Nikon 50mm f/1.2 Nikkor AI-S










Aku jumpa Lens Nikon 50mm f/1.2 Nikkor AI-S dalam cabinet abang aku. Tapi kondisi yang tak berapa molek. Sbb dah lebih 10 tahun dah guna nie. Nanti nak hantar servis untuk hilangkan fungus :D Lens nie mula dikeluarkan pada Jun 1981 .. dan sampai sekarang masih dikeluarkan oleh Nikon. Harga sekarang RM1+++ Jom kita test tengok lens nie. Test untuk ke'bokeh'annya.

















3 comments:

syah93 said...

Salam Taaruf gak..
lawa la gmba2 nih..
hehe

Tok Ketua said...

saya ada satu tapi 50mm/f1.4 dari body Nikon FE yang dah berkulat gramat...lens nya masih boleh dipakai lagi walaupun ada fungus.
Saya pakaikan kat bodi D40 saya, bokeh dia mmg cun dan sharp tapi semua nya kena pakai 100% manual...

areMaL said...

oh.. yg sy punye nie mmg dah lama sgt..hehe asal dari ayah sy lg...:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...