Pages

Muqaddimah

Assalamualaikum dan selamat datang ke blog areMaL. Blog ini adalah merupakan blog sendirian berhad. Segala yang tercatat dalam blog ini adalah hak pemilik blog kecuali diberitahu. Jika terdapat kesalahan fakta, kesalahfahaman isu atau yang berkaitan dengannya sila hubungi terus blogmaster :D

Perjalanan ini akan terhenti sekejap di lampu isyarat, dan akan diteruskan apabila lampunya bertukar HIJAU. Bersabarlah sekejap menunggu warna HIJAU itu, sementara warna MERAH dan KUNING silih berganti. Tapi ingat enjin jangan dimatikan!" TGNA

Jika Allah swt tidak menolongmu apa-apa yang kamu hendak, Nescaya tidak mungkin makhluk dapat menolongmu,Jika Dia tidak menunjukkanmu pada setiap jalan, Nescaya sesatlahmu sekalipun pakar yang menunjukkannya.
www.flickr.com
areMaL's items Go to areMaL's photostream

11 July 2009

Jalan-jalan Kuala Lumpur

Pada 9hb yang lepas, aku keluar jalan-jalan sekitar Kuala Lumpur. Jale di Central Market, Masjid Jamek, Dataran Merdeka dan tempat yang sekitar tuh la. Keluar berdua bersama Uncle dari KLIK mencari picca-picca yang unik. Aku hanya dengan kamera pinjam D60 + 18-70 dengan bersungguh-sungguh mencari subjek walaupun malu-malu itik. Kalu ado 70-200 lagi best..huhu
dan inilah antara hasilnya.... tak unik pom :(
Komen & Kritik dialu-alukan.....

1 Cara Berpakaian untuk Masuk Mesjid 2 Mak Saleh nie guno nikkor 18-200.. huhu

3 "Hebat budak-budak zaman sekarang.. pakaian hebat dan mahal2 belake" monolog pokcik tu. 4 "Lasykar pelangit...takkan terikat waktu...bebaskan mimpimu di angkasa...warnai bintang dijiwaaa" penyanyi jalanan. lirik lasykar wak sediri..hehe


5 Mokcik duk cek duwik tengoh jale.


6 Istirehat selepas solat zohor


7 Bahaya tu kak wei.. 8 Membaca Budaya Kita :D

Luahan Hati Penduduk Kota :D

1 Untitled

2 apa nie? Kotak Rokok?

3 Abolish ISA TNC tu timbalan naib canselor kot...hehe

4 Dua Artis Dua Teknik Berbeza


5 Asal Bukan Umno tu yang aku dapat baca :D

ada lagi..! Masuk tgk kat Flickr laa pulok!

6 comments:

moolan_meanTANG said...

uhuhu..nice shot..urm,ni pki camera slr model ape ea?

areMaL said...

paka nikon pinje nga syapik adow..hehe

munchy's said...

syapik mano nie??
camera sama mcm aku..
post dok gmbr2 ni kay klik??

neem said...

smart lah!

Akmal said...

comey cyano :D

areMaL said...

munchys < syapik budok kelah aku...hehe

makasis2...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...