Pages

Muqaddimah

Assalamualaikum dan selamat datang ke blog areMaL. Blog ini adalah merupakan blog sendirian berhad. Segala yang tercatat dalam blog ini adalah hak pemilik blog kecuali diberitahu. Jika terdapat kesalahan fakta, kesalahfahaman isu atau yang berkaitan dengannya sila hubungi terus blogmaster :D

Perjalanan ini akan terhenti sekejap di lampu isyarat, dan akan diteruskan apabila lampunya bertukar HIJAU. Bersabarlah sekejap menunggu warna HIJAU itu, sementara warna MERAH dan KUNING silih berganti. Tapi ingat enjin jangan dimatikan!" TGNA

Jika Allah swt tidak menolongmu apa-apa yang kamu hendak, Nescaya tidak mungkin makhluk dapat menolongmu,Jika Dia tidak menunjukkanmu pada setiap jalan, Nescaya sesatlahmu sekalipun pakar yang menunjukkannya.
www.flickr.com
areMaL's items Go to areMaL's photostream

21 February 2009

Nikon F2 Photomic Professional Series SLR

Aku loonie ada dumoh. Balik cuti hujung minggu. Rindu kat Pasir Mas. :D Kali ini nak tulis sikit tentang satu kamera lama yang memang tahan lama, tahan lasak dan memang untuk profesional. Walaupun aku tak pro lagi tapi kalau nak tunjuk pro tu boleh la. hehe. Kemera ini di buat oleh Nippon Kogaku K. K. (Nikon Corporation since 1988) di Japang dari September 1971 hingga Jun 1980. Kira umur kamera yang aku pegang tu lebih tua dari aku la. :D tp masih bleh nak snap tu. Aku akan bawa pergi KL dan try laa snap gambar. Nanti gambar tu akan dicuci scan dan diupload yer. Insyaallah. Tunggu..

The Nikon F2 is a professional level, interchangeable lens, 35 mm film, single-lens reflex (SLR) camera. It was manufactured by the Japanese optics company Nippon Kogaku K. K. (Nikon Corporation since 1988) in Japan from September 1971 to June 1980. It used a horizontal-travel focal plane shutter with titanium shutter curtains and a speed range of 1 to 1/2000th second (up to 10 seconds using the self timer) plus Bulb and Time, and flash X-sync of 1/80th second. It had dimensions (with DE-1 head, see below) of 98 mm height, 152.5 mm width, 65 mm depth and 730 g weight. It was available in two colors: black with chrome trim and all black.



F2 with 50mm f/1.2 Lens

The Nikon F2 is an all-metal, mechanically (springs, gears, levers) controlled, manual focus SLR with manual exposure control. It was completely operable without batteries. The F2 was the replacement for Nikon F. It did not introduce many new features (a faster 1/2000th second maximum shutter speed, a swing open back for easier film loading, a larger reflex mirror to ensure no vignetting, and a shutter release relocated to the front edge of the camera for better ergonomics are the most obvious) or any new technologies.



DP- 1 Photomic Finder Shutter Speed
Refer here

The Nikon Photomic Finder DP-1 incorporates a precise center-weighted Cds exposure metering system which couples with the camera's lens aperture diaphragm and shutter speed controls. It makes possible easy, accurate thru-the-lens exposure measurement with the Nikon F2. A Nikon F2 camera body couples with an DP1 prism is usually referred as a "Nikon F2 Photomic".


Type A viewfinder focusing screen.

The F2 also had interchangeable viewfinder focusing screens. Nippon Kogaku's standard Type K screen had central 3 mm split image rangefinder and 1 mm microprism collar focusing aids on a matte/Fresnel background plus a 12 mm etched circle indicating the area of the meter centerweighting. There were 18 other screens available with a variety of focusing aids or etched guidelines choices, including none at all. Note that the screens for the F2 were interchangeable with the ones for the Nikon F, but not with later F-series SLRs.





8 comments:

kak ni said...

balik tok oyt!!!!

mongkut said...

Orang Ibrahim Ali rupanya.

Nabila H.... said...

salam...
hmm...terer beno bab2 nangkap gambar ni...bleh arr nk tempak jd camera man nnt...time ana kahwin ker...kih3

Nabila H.... said...

salam...
ai...bunyi cam terer bebeno ngambik gambar?...
buka x utk tempah kamera man?..
sbb nk tempah utk majlias kahwin ana nnt...hik3

areMaL said...

ho.. bleh laa.. :D time nok nikoh oyak laaa :D.. tp takleh supo hok pro

azizi said...

mcm knal tmpat amik gmbr2 tu,hahahaha

Anonymous said...

I apologise, but, in my opinion, you commit an error. Let's discuss.

areMaL said...

it is ok anonymous.. you can always correct my mistakes.. so where is the error? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...