Pages

Muqaddimah

Assalamualaikum dan selamat datang ke blog areMaL. Blog ini adalah merupakan blog sendirian berhad. Segala yang tercatat dalam blog ini adalah hak pemilik blog kecuali diberitahu. Jika terdapat kesalahan fakta, kesalahfahaman isu atau yang berkaitan dengannya sila hubungi terus blogmaster :D

Perjalanan ini akan terhenti sekejap di lampu isyarat, dan akan diteruskan apabila lampunya bertukar HIJAU. Bersabarlah sekejap menunggu warna HIJAU itu, sementara warna MERAH dan KUNING silih berganti. Tapi ingat enjin jangan dimatikan!" TGNA

Jika Allah swt tidak menolongmu apa-apa yang kamu hendak, Nescaya tidak mungkin makhluk dapat menolongmu,Jika Dia tidak menunjukkanmu pada setiap jalan, Nescaya sesatlahmu sekalipun pakar yang menunjukkannya.
www.flickr.com
areMaL's items Go to areMaL's photostream

12 August 2008

Epilog Seorang Pejuang

Bagi seorang pejuang hakiki, Berteras tarbiyah rabbani, Bertunjangkan akidah Ilahi, bila tangannya bekerja dia hanya mengucap satu lillah hitaala.

Tatkala Tuhan memberikan kepadanya kemenangan. Dia sujud dan beristifar bertahmid dan bertasbih. Tatkala Tuhan menimpakan kekalahan dan kecelakaan, Dia tahu Tuhan mahu mengujinya. Dia tahu Tuhan sayang padanya. Dia tahu Tuhan memandang usahanya. Dia thabat.Dia sabar. Dia tekun.

Kerana dia tahu matlamat tertinggi ialah mardatillah. Sedangkan kemenangan hanyalah barang dunia. Milik Tuhan jua.

Dia tidak mengeluh. Dia tidak mengeji. Dia tidak kecewa. Kerana itu taqdir yang sudah ditentukan,olehNya di kitab yang nyata.

Ketahuilah wahai pejuang, dakwat telah kering. Pena telah diangkat.

Ketahuilah pejuang,patah sayap bertongkat paruh. Matinya seorang mujahid bukan penamat perjuangannya, tetapi permulaan kerehatannya.

Kalahnya tentera Allah bukan kerana benci Tuhan pada mereka, tetapi langkah muhasabah dan tazkiyyah, buat insan bernama pejuang..

Sumber : Tidak diketahui

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...